Sunday, March 13, 2011

Ajast

Kas teadsid et tegelikult meie aju petab meid. See on küll väike pettus, kuid siiski. Ohu korral me tegutseme juba enne, kui märkame teadikult ohtu. Keha ise tahab end päästa, kuid info ei ole veel jõudnud täielikult teadvusse. Näiteks kui hakkame kukkuma, siis paneme juba ammu enne käed ette, et end kaitsta, enne kui ajju jõuab info, et me kukume ja mis siis tegema peaks. See aeg ei ole küll pikk, kuid see viivitus on olemas.
Miks me ei suuda täielikult ühele asjale keskenduda? Selle vastuseks on sama asi, et teadvus alateadlikult jälgib kogu ümbrust. Et ohte vältida. Mõtle, kui me näiteks sõidame jalgrattaga ja siis hakkame miski eelneval päeval juhtunud asja üle endamisi arutama - kogu teadvus on suunatud sellele juhtumisele ja me unustame kuhu me sõidame ning võime õnnetusse sattuda.
Elu nagu kellavärk. Igal väiksemalgi rakul on oma kellamasin, mis teda töös hoiab.
"Aeg" on väga silmaringi avardav raamat.

.. mitte elatud aastad, vaid üksnes kogemused teevad inimese targaks.

2 comments:

Female Buddha said...

Me oleme aja orjad ja ruumi vangid Kaupo. Ja mulle meeldib see viimane lause - see on väga hea :)

TREMOLO said...

Kes Sa oled? Olen täna juba nii kaua Su mõtteid lugenud ja ikka veel ei hakka igav. Sa oled ilus ja mul hakkab kurb, et ma Sind päriselt ei tunne. Kui tunneksin, siis kardaksin. Ma tahaksin Su sõnu korrata aga kui ma neid ühegi nimega seostada ei saa, siis oleksin röövel.

Aitäh, et Sa oled. Ja niimoodi kirjutad.

K. O.